Алтернативен линк за TV EVROPA Online

TV EVROPA Online


Информация за Tv Evropa Online :

Телевизия Европа е първата новинарска телевизия в България с динамично нарастващо присъствие на националния медиен пазар. Началото е поставено през 2001 година в град Пловдив. Първата емисия новини е излъчена на 14 април 2001 г. - Великден. Основател на ТВ Европа е Емил Стоянов, а от юни 2017 г. телевизията е собственост на Добрин Иванов и неговата фирма „Дипи“ ЕООД.
Днес Телевизия Европа с основание се нарича фабрика за новини - телевизията отразява между 60 и 70 новини на ден - вътрешни, международни, икономически, културни, спортни. В България няма друг канал, която да представя сравнимо количество новини. Форматът на Тeлевизия Европа е без аналог на националния телевизионен пазар - новини денонощно, на всеки половин час. Новините на 30 минути са нов етап в развитието на медията, на който бе дадено начало през 2007 г., след четири години "новини на всеки час". Пак през 2007 г. започнаха и бизнес новините с емисии в 18:00, 20:00 и 22:00 ч. Нашата формула: Интелигентни новини и предавания за интелигентна публика. Нашите принципи са принципите на световния новинарски стандарт: бързина, точност, коректност към факта, обективност, ерудираност, подреждане на събитията в емисиите според тяхната обществена значимост, а не по други критерии. Публиката на Телевизия Европа - по-образованата, по-добре печелещата, по-успялата и по-интелигентната от средното равнище. Публиката, която е и по-консервативна, и по-лоялна към Телевизия Европа. Телевизия Европа има дългосрочни и многостранни договори за обмен на информация и предавания с "Ройтерс" и с Дойче Веле". От 2011 г. Телевизия Европа е член на Асоциацията на търговските телевизии в Европа (ACT) - най-голямата европейска медийна организация.
През 2011 г., ТВ Европа спечели лицензии за ефирно аналогово разпространение в София (41 канал), Стара Загора (33 канал) и Бургас (55 канал), но поради начало на цифровизацията на ефирното телевизионно излъчване, телевизията се отказва от използване на тези каналит. От 2013 г. ТВ Европа се излъчва ефирно цифрово чрез регионален мултиплекс в София на 64-ти канал, след септември 2016 г. - на 27-ми канал. От 7 юли до 1 ноември 2016 г. програмата на Телевизия Европа се излъчва ефирно на национално ниво в Мултиплекс 1, а след тази дата отново само в регионалния мултиплекс за София - MUX-12 на 27-ми канал.
От началото на 2018 г. по Телевизия Европа предаването „Свободна зона“ на Георги Коритаров. През март същата година ТВ Европа закупи софийското радио „105.6 Новините сега“, което от 23 април се преименува в Радио Европа - Новините сега и започва да излъчва много от предаванията на телевизията на 105.6 MHz в ефира на София.


Реклама:

Програмата на Tv Evropa Online :